Fyra nya hattar!



Fick fyra nya hattar av svärmor Annika! Nu efter en veckas renovering på Div, Kalmar bästa hattbutik. Har jag återfått dem och nu sitter de som en smäck!

Detta passar stenbra till min karriär, ska bara ordna fina "PRESS"-lappar att ha i dem sen djävlar!!

Hur man förvandlar en ärlig medborgare till en tjuv

Antenner är i regel inget som jag bryr mig om. I dagens trådlösa och teknologiska samhälle har inte ens mobiltelefonerna antenn längre. Dock har en händelse nyligen inträffat som fått mig att vandra planlöst med funderingar - funderingar om antenner.

Händelsen är ett brott utan tydligt syfte. Ett andra brott som är ännu mer förvirrande inträffade vid samma tillfälle. Brottsplatsen var min och Fridas Skoda Octavia GLX. En dag som ingen annan när jag och Frida skulle åka till IKEA upptäckte jag att antennen på bilen saknades..
Detta var först komiskt då vår bilradio inte fungerar så antennen saknades inte nämnvärt. Tanken som slog mig senare är vilken människa som stjäl en bilantenn? Den kan ju endast användas som just bilantenn och då alla bilar redan är utrustade med antenn är detta förvånansvärt.
Men nu, efter en veckas funderingar kring händelsen och en vecka utan antenn på biltaket förstår jag exakt varför en människa stjäl en bilantenn. Jag har idag ingen antenn, jag vill ha en antenn, jag kommer antagligen stjäla en bilantenn en märk natt i oktober.

Min slutsats är att någonstans, för länge sedan, hade någon Skodaägare sönder sin antenn. Han kan ha glömt att ta av den i en biltvätt eller råkat ut för någon liknande bilantennsknäckarolycka. Denna människa är inte bara otursförföljd, han är även en bov. Då en vettig och ärlig människa med sunda och ursvenska värderingar finner sig i sin otur och köper en ny antenn finner denna bov ett annat alternativ. Han letar helt sonika upp en annan Skoda och stjäl dennes antenn, detta leder i förlängningen till att en ny Skoda-ägare fattas en antenn och börjar söka efter alternativ. Den onda kedjan av tjuverier har börjat och vem vet hur många ärliga Skodaägare som förvandlats till tjuvar och stulit en antenn för att ersätta sin egen..

Jag har själv blivit som helt förbytt av händelsen. Utan att ens ha tagit reda på vad en ny antenn kostar tittar jag numera automatiskt på antennerna på alla parkerade bilar som jag går förbi. Skulle den där antennen passa på min bil?
Jag har alltså också virrat in mig i syndarnas träsk och letar efter en ersättare till min bils tillkortakommande. En vecka tog det, från att boven tog min antenn tills jag själv letar efter en ensam bil, en bit från flocken, som jag kan anfalla med mask, kofot och säck. En vecka för att falla från ärligheten till syndens breda väg.

RSS 2.0