Ski bi di bi di do bap do Do bam do Bada bwi ba ba bada bo Bwi ba ba ba do Bada bwi ba ba bada bo Bwi ba ba ba do IM THE SCATMAN


Födelsedagskalas, håliga jeans och Seans väska - Örebro!

Nu i lördags hängde jag med ett par kompisar hemmifrån till Örebro. Det var Peter och Sean som kom upp hit med bilen, hämtade upp mig och Thea(Peters flickvän som pluggar i Smedby).
Klockan 11 på lördagsmorgonen begav vi oss mot Örebro där Theas kusin Emelie skulle fira sin födelsedag. Med under kvällen var också Emelies vänner Anna och Ann-Sofie.


Det hela började alltså med en skön fem timmars bilresa från Kalmar upp till Örebro. Trots en del stelhet i benen och en ofrivillig extraruna i Norrköping(tack Sean) kom vi fram till Örebro. Det var främst Sean som körde, Thea tog över imellanåt när Sean var trött på att köra och Thea var trött på musiken..


Väl i Örebro blev vi hjärtligt välkommna hemma hos Emelie och Jonathan. Efter en del hälsande, trädfotandeoch allmänt tjoande begav vi oss mot en matbutik. Blannevann och tuggummi inhandlades. Från denna stund och frammåt hände en del märkliga och kul saker.

Damerna i sällskapet spenderade en mindre evighet med att piffa till sig inför utekvällen. Nog för att tjejer i allmänhet är kända för sina utdragna förberedelser var detta något helt otroligt. Först satt vi tre pojkar i köket och pratade bensin, bilar och sånt medans damerna spenderade TVÅ timmar med piffande. Sedan åt vi alla god mat och gratulerade Emelie som fyllde år i måndags. Efter maten skulle de fortsätta med sitt piffande i en halvtimme till, helt otroligt enligt min mening.
Ibland när man spelar spel som Sanning eller Konsekvens får man frågan vad man skulle göra om man fick byta kön för en dag. Jag hade lätt piffat mig inför en kväll på stan, TVÅ Timmar! Sjukt ju!
Det ska ju inte förnekas att de blev väldigt fina efter allt sitt piffande men Herregud!


Vi grabbar har det en aningens lättare med typ en tröja och en skjorta att välja mellan.
Man provar skjortan, frågar polaren "Öh, funkar den här?" "Jovisst, schyst" och så är det slut med det, en kort runda på dass för att fixa frillan och lite luktagott, Klar!

Jag är tydligen lite lik Eric Bana. Eric Bana är en hyffsat stor skådespelare som spelar i bl a Munich och Troy. Jag är faktiskt lite lik honom, iaf på en speciell bild. Se och döm själva.


Jag blev nekad att komma in på Klaras(nattklubb i Örebro) pga mina håliga jeans.. Jag vet, detta är så sjukt så jag blir mörkrädd. Först stod vi i kön och pratade, när vi närma oss vakten sa en av tjejerna att den där vakten kunde vara tjurig så vi fick inte skrika och göra liv om oss. Lugnt, tänkte vi och såg så nyktra ut som bara vi kan. Jag gick sist av oss sju. När vi kom fram var det inga problem, alla utom jag och Sean blev insläppta utan problem, sedan var det fullt i garderoben och vi fick vänta. Jag tittade på vakten, han tittade på mig. Efter ca 5 minuter blev Sean insläppt med uppmaningen om att ta av sig mössan. Sen tittade vakten på mig, tog emot mitt legg, synade legget och gav tillbaka det.

Vakten: "Du får inte komma in här med de där jeansen"
Jag: "eeh..Va?"
V: "Du har hål i dina jeans, du får inte komma in"
J: "Va?"
V: "Du har hål i dina jeans, du får inte komma in"
J: "Va? Skämtar du med mig?"
V: "Nej"
J: (skratt)"Är du helt seriös?"
V: "Ska du prata med nånn så snacka med honom"(pekar på en annan vakt)
J: "Asså, vad är det här? Vaddå inte komma in med de här jeansen?"
Vakt 2: "Nej det är inget vi kan göra nått åt, det är ägarens direktiv."
J: "Det är ju helt sjukt, var får man reda på sånt här?"
V2: "Jag vet faktiskt inte om det står på hemsidan, har itne kollat den men ägaren har förbjudit håliga jeans och huvudbonader. Senare ska vi förbjuda huvtröjor och liknande. Så att vi får in rätt typ av folk här"
J: "... herregud.."

Sen ringde jag Sean och fick de andra att komma ut, trots Annas digra försök med att övertala vakten att vi kunde skaffa nål och tråd och laga byxorna hade de bestämt att jag inte skulle in på den nattklubben..
Under kvällen hade jag på mig palestina-sjal, camo-jacka och dessa håliga jeans. Jag gav nog helt fel helhetsintryck.. Jag ingår inte i vad vakten kallade "rätt typ av folk".
Fick sedan reda på av de andra att det inne på stället fanns brudar med håliga jeans, och att stället faktiskt var på väg att gå i konkurs för att ingen går dit längre.. Jävla vakter..

Var mycket trist att bli nekad, och jag hade dåligt samvete för att jag förstörde kvällens planer för de andra.  Men sen gick vi till Backstage, nånn kareoke-bar och sen nått annat ställe. Jag hade kul iaf, men vaktens diss hängde tyvärr över mig resten av kvällen..

Dagen efter vaknade jag abrupt av en stor och hiskelig varelse satt på mig och slog mig i huvudet. Det var minsann en Peter som var lite leksugen. Och det är ju något med en man som vilar sig ;D
Roliga under dagen var att retas med Sean för att han upptäckte att husets katt(Picassa) hade kissat i hans väska under natten. Hahahah! Det var kul. Sean var för övrigt den som var vänligast mot katten, matade den och sånt. Jag tycker också om katten men iom att jag är allergisk mot de små rackarna håller jag alltid ett visst avstånd. Fortfarande kul att reta Sean. Grabbigt och omoget, ja, och mycket mycket kul!

Under söndagen latade vi oss som mest, såg film, gick en runda och åt mycket god mat. Sen om sider kom vi sedan iväg. Var hemma i Kalmar runt 12-bläcket. Lagom seg efter en lång men kul helg.


Schackchampionat på Oxhagen Kikkers

Oxhagen Kikkers, så heter Oxhagen-gängets radioprogram som går varannan torsdag på radio Shore. Idag(läs igår) var temat Schack. Jag mötte Belin i en rafflande kamp om mästartiteln Schackmästare. Efter en något svedvriden introduktion av oss två kombatantet var fajten igång.
På ungefär fem drag tog jag hennes dam, som hon offrade för att ta ut en av mina bönder...
 
För de av er som kanske inte vet hur man spelar schack kan jag meddela att detta är en ytterst unik, och dålig, takit. Jag skrek högt av glädje åt hennes klavertramp och sen var tåget i rullning. Kampen gick snabbt och hyffsat smärtfritt, för mig. Belin blev brutalt överkörd av titan-schack-loket från Skåne, Sludder.
Jag tror aldrig att någon någonsin blivit så totalt ägd på schack i radio Shore som Belin blev denna kväll. Vill inte sitta här och verka skadeglad och arrogant men denna vinst gav mig segerrysningar alá rumstempererad vodka.

En hel massa segerdansande och tjoande i radion senare plockade en snopen och besegrad Belin ihop sitt schackspel. Efter hennes något gråtfärdiga redogörelse av sin förlust gjorde jag en mer diplomatisk sammanfattning och skakade sportsligt hand med henne. 

Tack för en god match Belin, var mig ett sant nöje. Vi får spela igen nånn gång, om du vågar!

P.S

Mjehehehe!

D.S


Novischen 07

Nu i lördags anordnades Novischen här i Kalmar. Novischen är en dag fylld med lekar för studenter. Ursprungligen var det de studenter som anordnade nollningen som ville ha en egen lekdag. Det har sedan eskalerat och nu för tiden brukar det finnas med en 8-9 lag. Lagen ska hitta på ett eget tema och sedan klä ut sig därefter. Exempel på teman i år var skolflickor, läkare, troll och "babes"(nåja..).
Vårt lag hette Samlaget och vi valde att köra på fotbollstema.
Hur långt folk valde att gå i utklädnandet skillde sig mycket men vissa lag stack ut väldigt mycket. Mest omtalade blev nog tjejerna i Lag Internatet med sina skolflicksuniformer. Läkarna och trollen syntes även dem på långt håll.

I fredags var det fest hemma hos Harald och Edina i nybyggena vid Oxhagshemmet. Grymt fräscha lägenheter och sjukt kul stämmning. Den planerade rundan till puben blev aldrig av utan vi höll låda fram till småtimmarna. Fick även hjälpa Kiwi hem till mig då hon helt gick in i väggen.. Vi bar henne hem till mig då det var närmst. På vägen ut ur min lägenhet bad jag en tyst bön om att inte behöva komma hem till en nerspydd säng. Efter att festen tagit slut och jag hade då planerat att sova hemma hos Elton gick inom mig för att titta till henne. Helt borta var hon, alltså inte där, puts väck. Ringde men fick inget svar. "aja, hon klarar sig" tänkte jag i ruset och somnade.
Vaknade sex timmar senare, Novisch-dags! SEEEEEG! Kiwi, lagledaren, vaknade hemma hos sig och fick springa till bussen.

Lekarna började kl 10 då vårt lag skulle tävla mot bland annat läkarna i dragkamp på såpa, fiskkastning och ölhävf. Klockan åtta ringer Wille och Victor, asfulla, och säger att de missat tåget från lund, de kommer kl 13. Pappa-Jonas ringer strax efter och meddelar att han är trött och tar sovmorgon till lunch..
En stunds panik följer, men till sist var Handy Harald, Anton the Ass, Tutt-Tomas, Kuk-Kiwi och Hor-Henke på plats. Samlaget var redo för strid!

Lekarna går väll sådär, vi kände rätt snart att det inte var aktuellt för oss att vinna så vi gjorde det som var kul och dissade resten. Äggnickningen var kul, att försöka dricka 1,5 liter cider och ett äpple på tid var mindre kul, avbröt när jag kände att kolsyran ville komma upp igen. Skattjakten sket vi fullt i. Under äggspräckarkampen kämpade vi väl men blev ändå slagna, och jag fick ett ägg insmetat i håret.

Lekarna höll på mellan 10 och 16, sen mellanfest hemma hos Mathilda innan sittningen. Under sittningen åts det och tjoades, här kände jag mig seg, trött efter en heldag. Men det var ändå en kul sittining.
Mest kul var Mathilda och Emil med nylonstrumpor på huvudena.
Mest tragisk var snubben som försökte sig på stand-up komik... Oj vad kasst, lyssnade inte alls. Så patetiskt  och tragiskt att se någon misslyckas med stand-up. huuu..
Efter sittningen drog vi hem till Mathilda igen för mellanfest nummer 2. Här dansades det och tjoades ännu mer.

Sedan gick vi till Kåren där det var mycket bra drag! Fullt med folk, en massa kändisar och allmänt skön stämming. Under kårkvällen fick jag väldigt många märkliga blickar, förlorade 20 kronor på blackjack och gick även vilse.
Klockan halv 2 gick vi ett gäng till Venezia för en natt-pizza. Sedan hem till Mathilda igen för efterfest. Till efterfesten kom det även ett gäng sjöbusar. Fy vad jag avskyr sjöbusar.. ojojoj, jag har verkligen problem med dem. De är asociala, själviska och dryga.
Finns faktiskt några sjöbusar som är trevliga, ett par enstaka är faktiskt riktigt kul människor, men de är mer undantagen som bekräftar reglen. 
Vilade även ögonen en stund för att sedan bli väckt när folket skulle bege sig, gick hem och var hemma tjugo i fem. Grymt bra och kul dag.

Intressant var min promillehalt under dagen. Hade först planerat att dricka öl hela dagen för att ha bättre koll på hur mycket jag drack, men iom att jag kläckte idén med fotbolls-baginboxen blev det vin. Det som inte gick in i bollen hade jag med i en träningsflaska. Under dagen drack jag tre liter vin. Drack vin hela tiden från 10:00 till ~04:00.
Hur i hela fridens namn klarade jag det? Det funderade jag länge och väl på, sen gick jag genom vad jag ätit under dagen.
08:30 - Frukost: Värmde gårdagens pizza och åt mackor med räkost.
12:00 - Lunch: Pizza
16:00 - Mellanfest nr1: Kebabtallrik.
19:00 - Sittning: Tacos.
02:00 - Nattamat: Kebabtallrik.
Äter man den maten i de mängderna klarar man tydligen tre liter vin. Kände dock under första mellanfesten att ögonen började gå i kors och jag började visst sluddra också. Därför hängde jag med och åt mellanfest-kebab. Vilket räddade min kväll. Bra det, var verkligen en kul dag och det hade varit trist att missa festen på kvällen pga nått så trivialt som onykterhet.


Under dagen tog jag själv knappt några bilder, mest för att jag inte hade några fickor i min klädsel och hade alla mina saker i en bag. Bilderna nedan är tagna av Viktoria Palm som hela dagen gick runt och fotade.
   
Samlaget, Skolflickorna och trollen.


   
Jag, Jag och Anton leker med Dags bakfylla, Samlaget på skidor, Jag är med i gigant-fiamedknuff.


Själv tog jag ett fåtal bilder:
 
Mathilda och Malin posar, Malin och jag på suddig mellanfestbild.


Men den bästa bilden på Samlaget tog Malin:
image234
Från vänster: Henke, Anton, Kiwi, Harald och Jag liggandes.
Notera Fotbollen, i den fanns en påse vin och en fin vintapp. Praktiskt!

En engagerad student!!

Tomas Andersson

- Ledamot i Kårfullmäktige för Högskolan i Kalmar.
- Ledamot i studenttidningen Shicks styrelse.
- Headhunter(ragga jobbare till kåren/puben).
- Sänder Studentradio varje onsdag och varannan torsdag.
- Arbetar regelbundet på Kåren.

Igår sökte jag jobb som bartender på Palace..

Måndagen
09-12 Skola.
12-18 Delar ut Shick och grejar lite i stan.
19-21 Filmkväll med ett gäng ettor,

Tisdagen
10-15 Skola.
17-24 Kårfullmäktigemöte.
24-01 Krögers.
01-03 Efterfest hos Otto.
03-07 Efterefterfest hos Kiwi.

Onsdagen
07-14 Sover.
15-16 Netto.
17-19 Meskalins medlemsmöte.
19-24 Studentpuben.
24-02 Ernesto.

Torsdagen
09-11 Skola..
11-14 Går runt i stan med Elton, köper ny klocka!
14-XX (i skrivande stund är jag faktiskt hemma och njuter av vädret. :D)
19-21 förfest med Novichlaget.



Ett hektiskt liv lever jag. kursen i skolan är sjukt oklar och flummig.. har dock köpt en kursbok!!!, lånat en avhandling om barnfeminism och börjat fundera på hur jag ska lägga upp arbetet..

Det är grymt kul att engagera sig, att hela tiden ha saker på gång. Möten och pappersvänderi är kanske inte det hetaste, men att känna att man hjälper till att få studentlivet att gå runt är tufft. Allt är gratis dessutom, därför sökte jag jobb på palace som bartender. Ett par hundringar per kväll är ju inte fel. Gött att ha i CV:t sen med, palace är tydligen sydöstra Sveriges största nattklubb.
Har också planer på att börja gymma igen.. Hejdå provatliv. Haha, är bara en massa skola, möten och sen direkt krogen. Gött liv man lever!

RSS 2.0