VIP-behandling på Ernesto och Dillz lägenhet äg(g)d




Helgen har varit lång, våt och spännande. Dagarna har spenderats på huvudfadderutbildning och kvällarna i goda vänners sällskap med god mat och godare dryck.
fredagen var det först en konstig sittning på kåren för oss få lyckligt utvalda huvudfaddrar, sittningen var sådär. Efter det gick vi ett glatt gäng till en mellanfest på Taket(ingen aning.). Det var heller inget hoola-baloo så jag begav mig till mellanfest nr 2, hemma hos M, J o PB. Där dracks det dryck och jag förlorade i armbrytnnig mot Anna(stor skam)...
Kåren nästa. På kåren var det skumparty denna kväll, skummaskin spottade ut skum och annat blött på allt och alla, jag tillbringade denna kväll med att välta folk.
2 dm Skum ser jättemjukt ut och efter min väl tilltagna dagsranson vin kände jag ingen smärta. Det gjorde tydligen några av dem jag välte.. Vill kort och gott be om ursäkt till Elton, Maggan, Jonas, Johan(5-6ggr), Angelica och andra som kan ha blivit utsatta för mitt glädjerus.
Kom till sist hem till M.J.PB. där efterfesten var, väldigt dimmigt, minnets sviker men tydligen sprang jag runt utan byxor ett tag och hur jag kom hem iklädd genomblöta kläder utan att dö av köld är en stor fråga.



Lördagen kom fortare än väntat och direkt efter ett abrupt uppvaknande av väckaklockor var det vidare fadderutbligning som stod på tapeten. Dagen ägnades åt team-building.. stå på stolar, hålla händerna och prata.. undeligt.. utblidningen tog slut och vi begav oss åter till dryckeshaket M.J.PB. Då systemet stängt innan vi fått möjlighet till att förskansa oss glädjedricka spenderades det pengar på 3,5-puffar.
På förfesten tävlade Yoniz mot Johan i 100 öl-shot på 100 minuter. Efter ~50 shot tömmde Johan magen på dasset och efter totalt 107 shot betedde sig Johan lite lurigt. Bra jobbat då klockan var knappt 8. Yoniz klarade sig bättre ur bataljen och verkade oförskämt nykter. Efter mina "units" tagit slut och jag fortfarande inte beslutat om jag skulle ut eller inte sökte jag råd hos Manne, som gav mig en öl och ett löfte om funnen lycka på bottnen av burken.
Sagt och gjort, snart var även jag lite på lyret och färden ledde till Ernesto. På Ernesto var det lång halvtimmes-kö som vi inte ville stå i. Någon kände igen Moi som jobbade i dörren den kvällen, efter ett rop och en vänskaplig klapp på axeln släpptes vi in före hela kön och vakten lät oss gå in gratis efter uppvisat studentlegg. Kände mig som stor VIP och fick lite förståelse över hur Mannes stockholmsvardag måste te sig.

Ernesto är Ernseto och efter ett par apdyra shots i baren och ett tömt kontokort begav vi oss tillbaka till M.J.PB. för efterfest. Efterfesten verkade först aningen fadd men då Dillz dök upp och sa att det fanns öl i han lägenhet bättrades mitt lynne. Blev lovad en 2-3 st om jag hämtade en 4-5 till honom. Dillz förklarade vägen tre gånger, på olika sätt, varav sista gången det var "höger, höger, höger, genom dörren, höger och höger".
Lätt väg tänkte jag och glad i hågen lubbade jag iväg mot dörren, i dörren möter jag inga mindre är Manne och Yoniz.
Tillsammans hittade vi sedan hem till Dillz, det var inte alls som han sa att vägen skulle vara men Yoniz var törstig och hade stor vägvalslycka. Hemma hos Dillz hittade vi bröd, öl och många ägg.
Det förekom en viss vandalisering med just dessa tre rekvisita inblandade och det lutar åt städning mm för att göra upp för vår fadäs. Det var iofs rätt stökigt redan innan vi hittade dit. Roligt hade vi dock.
Vi hittade åter till M.J.PB. och där deckade Manne som bara han kan och Dillz hade redan tidigare deckat i Johans säng. två pers deckade och fler var vakna. Spritpenna hittades och alla sovande fick sin egen lilla signatur. Manne som låg närmst till hands och hade öppen skjorta bekläddes av konst och krumlerurer, kul var dock att han gick hem dagen efter utan att upptäcka hakkorset och manskönet som fanns på hans blottade bringa.
Dillz utsattes för en sedvänja jag lärde mig heter "full-moon-rising", underlig upplandsritual som bedrivs genom att ett flertal personer(tydligen oftast män) sprider ut sig runt en avsommnad person och visar sina rumpr, det hela fotograferas av utvald fotograf, denna gång mig.. Fin bild blev det av det.
Kvällen avslutades med en cykling hem i soluppgången och jag sov hårt och länge dagen efter.



Idag är det måndag och Valborg ska firas, efter många om och men, här i Kalmar. Vet inte hur kvällen slutar då den innefattar vin och eld. farlig kombination.

Må väl, er Tomas




Studiecirkel vid Slottet




Tentapluggade
vid slottet med ett glatt gäng från klassen idag, blev ca 6 timmars plugg. Grymt bra, är det något jag lär mig på är att sitta en grupp och slänga frågor på varandra, gå genom exempeltentor och anteckningar. Också får man briljera med sina kunskaper(nåja..)

image38



Gossip-bloggen "Djungeltelegrafen i Kalmar"(http://dtik.blogg.se/) har fått många att höjja på ögonbrynen och smått motvilligt börja titta efter saker att sprida rykten om. Alla som omskrivs är förståligt nog inte lika nöjda men inget kalas utan kras, som det heter.
Alla tycker om att ha något intressant att berätta om och när det handlar om några i klassen blir det bara ännu mer spännande.



Ika, Jessica och Echa tillbringade dagen med att köra runt i cabbar... glassigt värre. Var smått avundsjukt när jag såg dem komma glidande i en BMW-cab för halvmiljonen..
Får hoppas att de inte klarar tentan, för det var det vi andra gjorde när de lekte, pluggade..
Glad för andras skull.. måste lära mig det.. Haha, nej, vissa saker går helt enkelt inte att lära sig(förvaltning..)

Två gånger kom de och flexa med bilar, här nedan den ursnygga vet-inte-vilket-märke-cabben. Tog dock inga bilder på BMW:n

   




Rätts- och Förvaltningsjournalistik, Tentaplugg



Tentaplugg.. Finns det något tråkigare..

Ett under att jag överhuvudtaget kom in på den här linjen.. Medieproduktion och Journalistik.. har kassa betyg från gymnasiet och detta är den mest sökta linjen i Kalmar..(högskoleprovet, me like!) 
Har hittills inte haft några större svårigheter med att hänga med i plugget. Visst, det har blivit ett par omtentor men så länge allt blir avklarat innan året är slut är det inga problem. 

Nu har jag iaf kommit fram till vad som gör skillnaden mellan mig och alla de med 17-18+ i gymnasiebetyg.. Deras diciplin, envishet och vilja till att kunna sitta ner en såhär underbar dag och bara läsa och läsa inför tentan..
Orkar inte, blir rastlös.. Går och gör kaffe.. stort misstag då koffeinet bara gjort mig ännu mer rastlös.. Herregud.. what to do, what to do?
Sorterade nyss alla mina DVD-filmer, nu funderar jag på att städa och annat, bara för att slippa läsa alla dessa tråkiga, intetsägande böcker som gamla penningsugna journalisträvar skrivit ihop, om ämnen som i stort är sunt förnuft och självklart..
Så sjukt tråkigt.. får bli en film.. sen kanske kolla genom anteckningarna igen.. traaadit!



hahaha, barn är fan underbara, :D


Min musik

Kollade på 8 Mile idag, grymt bra film. Hade en period i gymnasiet då jag lyssnade mycket på Eminem, speciellt albumet The Eminem Show. Bra rap är grymt skönt, upptäckte nyss Frondas album Etiketten är Musiken. Har hört många dissa honom för att han gör musik för fjortisar, något han själva inte förnekar. Grymt skönt med Hip-Hop iaf.
Är för övrigt något av en All-ätare, känns lite trist faktiskt. Så trist när någon frågar vad man lyssnar på att säga All-ätare.. men sen blir jag så lätt trött på en viss typ av musik, är imponerad och väldigt förundrad över folk som t ex fanatiskt lyssnar på Iron Maiden, och då bara Iron Maiden.. Varje dag.. hela tiden.. hur orkar de? Själv hittar jag kanske ett nytt album, typ Etiketten är Musiken, och sen blir det playlist i bakgrunden när jag läser/pluggar/skriver och vissa låtar läggar man märke till, vissa inte. Det hela resulterar som oftast i att hälften av låtarna försvinner från playlist:an och kvar finns bara det bästa, sen när jag tröttnar försvinner det igen..

Sludder lyssnar på:
Ibland är det rock/punk/emo; System of a Down, Rammstein, Rob Zombie, Flogging Molly, Dropkick Murphys, Panic at the Disco, Billy Talent, Disturbed, Manson, Backyard Babies, m fl.
Ibland är det hip-hop/rap/ragga; Fronda, Eminen, Svenska Akademien, Promoe m fl.
Ibland är det ballader och annat lugnande; Cranberries, Dubliners, Loke, Foo Fighters, Cash, Winnerbäck m fl.
Ibland är det dance/disco/rejv; Replay-sammlingarna, Dune, m fl, m fl.
Ibland är det bara skumma kul låtar; Toy Box, Stephen Lynch, Joddla med siv, Tampong Tomtarna, m fl, m fl.

Kommentarer och diskussioner om vad som är punk, emo, rock, rap, ballader och vad som inte är det undanbedes. Finns redan alldeles för många forum på nätet där folk skallar sig blodiga i försöken i att övertyga världen om att en viss grupp ingår i en viss genre.. Vissa har helt enkelt för mycket fritid :P

Helg hemma!, Måndag med spinning/TP och en Tisdag med Oxhagen Kickers

I fredags kom jag hem efter en tre timmars tågresa och en dryga 20 min med bil. Var hemma hela helgen innan jag skulle bege mig tillbaka till Kalmar.



Under lördagen firades min systers 18-årsdag.

Hade planer på att supa henne under bordet men till min häpnad höll hon sig väääldigt städad, "pinsamt att bli full inför släkten" var hennes kommentar när jag undrade över hennes nykterhet.. När är det Inte pinsamt att bli full undrar jag då lite lätt för mig själv?
Jo, jag är full inte helt oofta men jag tycker faktiskt att det är alltid pinsamt att bli full.

Men vad som är pinsamt och vad som inte är.. Det kan man tycka både det ena och det andra om. Jag har själv kommit på att när man väl gjort bort sig tillräckligt mycket försvinner en del spärrar som vanligt folk har. Varje gång jag vaknar med ångesten är det bara att tänka tillbaka "jo, det här var illa.. Men tänk på Den gången, oj oj.. för att inte tala om DEN gången ojojoj, jo det här var ju inte så farligt!" och Vipps! så har man botat sin bakfylleångest och är redo för en andra kväll ute, ett knep som dock kräver ett par år av mycket jobbiga baktunga dagar..

Jaja, hon kommer nog komma över denna underliga fyllefobi och glatt omkrama dimman så småningom.. om inte annat får jag ta tag i det hela under sommaren, som jag ska tillbringa hemma i Skåne!

Ja, där hade jag gärna slutat min blogg om helgen.. men icke, naturligtvis skulle jag springa, eller snarare köra, och förstöra den annars så lyckade helgen.

På söndagen skulle jag köra Ikas bil till Kalmar. Lätt tänkte jag, lätt var det.. men att byta skiva i 110km/h var inte lika lätt, faktiskt tillräckligt svårt för att sluta med en kort men betungande närkontakt med E22:ans mitträcke.. Bortskrapad lack som troligen kommer kosta mig minst 1000 pistoler.. och det är 1000 pistoler som Inte fanns med i min vårbudget, iaf inte på minussidan.. fan, typ.


Måndag

Måndagen tilbringade jag i skolan där vi genomled en hel dag i förvaltningsjounalistikens förlovande namn, "fett med dåligt" som en annan skulle uttrycka det hela.. trist är bara förnamnet när vi närgånget gick in på vad kommunfullmäktige har för sammarbete med kommunalstyrelsen och varför överförmyndarnämnden är så viktig..

Kvällen var dessto trevligare med ett svettigt spinningpass med "spinninghataren" på instruktörscykeln. Bengt och Gun var också där, så vi var ändå 3 spinnare, grymt!
Efter det cyklade(!) vi hem och det blev TP-turnering hemma hos oss. Mitt, Belins och Ax-mans lag vann! stort tack till de medverkande!


Tisdag (puh.. mycket blogg)

Idag fortsatte vi med förvaltningstjohooandet, helt jättekul är det inte. Slutade dock till slut och begav mig hemmåt.

Runt 7-snåret dök KRIS-Martin upp och ville spela basket, sagt och gjort. Vi två drog ner till Södercenter och spelade mot Maggan och Dennis, vi blev smiskade som få men hade ändå kul... kul för deras skull...
Sen var det till att åka hem till Belin där Martin satt och ugglade, vi drog sedan och kollade på en bil Martin ville ha, fin bil, röd, taklucka, ball.
Jonas dök upp och det blev förfriskningar och sen film, "Att göra en Pudel" hette filmen, skum tjejfilm. En kväll med Oxhagen Kickers är inte fel det ;)

Glädjerus utan dess like!!

FICK G PÅ TENTAN !!!
Idag fick vi smått oväntat tillbaka våra tentor från kursen i samhällskunskap. Jag klarade det!!! Nått så sjukt jävla nöjd och glad så det är helt sjukt!!! Hade 23,5 poäng, G var på 24. Men de valde att avrunda alla 23,5 till 24 så alla vi 10 pers som fick 23,5 blev GODKÄNDA!! Första tentan jag klarat på första försöket det här året, och visst fan är det den svåraste och bredaste hittills!! WOO! :D *glad*





Ikväll blir det utgång till Söderport, grymt fint ställe, ett gäng från klassen snickrade ihop sitt eget band, Poor Favor, som ska spela där ikväll! blir fett kul, verkar vara många som är sugna att fira. Visst är det trist dör dem som inte klarade tentan, var 28 pers i klassen som inte nådde hela vägen fram, men det gör faktiskt att det känns om möjligt ännu bättre att ha klarat den! Och sen att fixa den med minsta möjliga marginal ger det hela en guldkant som heter duga.

Guld!

Torsdag

Torsdags morgon.

Idag ska artikel nr 463 lämnas in.. Nått sjukt mycket vi fått skriva hittills i den här kursen.. Alltså, det är därför jag är här och jag tycker jag har rättså lätt för att knåpa ihop en artikel, men efter att skrvit en 2-3 texter om dagen den här veckan börjar det bli lite slitet.. Samma sak hela tiden.. Menmen, det är ändå trevligt! Det är nått sjukt mycket bättre än att bara sitta inne när det är så här fint väder! Våren, bäst!



Igår sände Gorbatjoff radio igen, helt galet kul var det att sända radio igår! Jag var taggad utav bara den och det anns ingen hejd på lustigheterna när vi drog igång. Lyssnade du? Aldrig försent att börja, Onsdagar kl 18-19 på www.shore.hik.se/lyssna



Efter det, kl 20-21, hjälpte jag och Jonas till och sände med Belin för att hennes kollega Emilia inte kunde. Det var även det skitskoj, även om tekniken visade prov på pubertetstrots fick vi till slut igång det hela. Tror vi, efteråt kom vi iaf på att det gamla gänget Oxhagen Kickers borde prova på att sända radio tillsammans. Kanske inte en timme varje vecka men varför inte fylla i de tomma timmar som radion dras med nu. vore ball!



Idag fyller Tom Clancy och David Letterman år, Grattis!

Annandag Påsk

Idag har det hänt 2 viktiga saker.

För det första fyller min syster Marika 18 idag, Grattis!
Ska hem igen på fredag och fira denna händelse med pompa och ståt!

image31
Min syster Mik

Idag har jag även köpt min första Hultsfredsfestivalbiljett! Har aldrig varit iväg på någon festival i den storleken innan och det ska bli ett sant nöje att leva i smuts och misär, bakfull och jävlig en hel vecka.
Kommer ha med mig ett par veteraner som får guida mig. haha, Tror det svåra med Hultsfred är att klara av att vara full i en vecka, men det har jag provat på tidigare, tält har jag bott i och efter lumpen vet jag var smuts är. Borde gå vägen :P

image32
www.rockparty.com

Yeah!

Påsken kom och gick!

Precis hemkommen till Kalmar igen. Välkomnades av regn och snö(!?!)..
Har iaf varit hemma hos Ika i Mellbystrand och firat Påskafton med bland annat Echa, Axet, Ikas kompisar och mina egna kompisar Tobbe och Peter, var grymt kul. Länge sen jag befann mig på ett fullpackat plocka-äpplen-dansgolv. Men efter ett par 48 kronorsöl var även jag med och flytta lådor, plocka äpplen, vattnade med vattenspridaren mm.

LADAAN!
  
 

Skåne




Är hemma i underbara Skåne en sväng innan jag drar till Ika i Mellbystrand och firar Påskafton på Peppes Bodega. Ska bli störtskönt! Ska ha med 2-3 gamla vapendragare hemmifrån som ska med. kul kul. Sitter i brosans rum och leker med msn och blogg. Han drog till Paris över helgen, trevligt för honom.. smått avundsjuk.. menmen, Skåne är Inte fel det heller. Inte för en som bara haft Kalmars blåst som vårtecken i år.. mossrivar-maskinen hemma... det är ett värtecken som heter duga det..^^



Huvudfadderansvar och cykel!

Igår var det det första mötet med de blivande huvudfaddrarna. Ansvar delades ut och jag, Belin och Micki ska hålla ordning på Kick-off-festen! det är den sista fredagen på nollning och det är då nollornga får lite priser de tjänat ihop under nollningen och till sist ska de invigas till riktiga ettor. Vet inte riktigt hur mycekt ansvaret innefattar iom att alla huvudfaddrar ska vara där och dela ut pris. Festen kommer att vara på Ernesto, har redan ringt och prelimenärbokat stället mellan 19-22. Inte dåligt jobbat med tanke på att det är den 9/7! Ska på möte senare i vår med nöjesanvarige på Ernesto då vi ska gå genom kvällens scheman och besluta om priser och annat.. kul kul kul.

Idag köpte jag mig en cykel!! Det var Malin som sålde sin ståtliga Cresent-cykelmobil med två växlar och typ lås. Länge sen jag hade en cykel och jag har faktiskt saknat den en aning sen vårvädret kom till Kalmar. Om inte annat verkar Belin blivit skitglad för hon slipper lubba(läs: gå fort) med mig numera! Alltid kul att kunna glädja någon ;P
Blir nog en omväg på vägen hem, ska njuta av vinden i håret, hastigheten och flugorna i munnen! jea!
"I want to ride my bicykle"

Är klar med examinationsuppgifterna redan, var klar 12:08, deadline kl 16! Många sitter kvar och skriver frenetsikt, ha ha, ska snart hem och packa inför påskfestligheter och Skåne! Älskar Skåne på våren!! har itne upplevt det ännu iår! Ska gå runt och bara njuta!!!

Nya tag!

image5
- Vafalls?

Morgonpigg..?
Då har ännu en ny vecka påbörjats! Tror det var första måndagen på mycket mycket länge som jag faktiskt var pigg när jag vaknade kl 07:30..Har ju faktiskt bara druckit en(!) dag på hela helgen som varit. Mindre sprit och mycket sömn, tänk att det var så enkelt att bli morgonpigg!



Huvudfadder
Jag har blivit utnämnd till Huvudfadder för nästa årskulls nollning! Jag hade grymt kul på min nollning och att nu få uppleva det hela igen fast med "mognare" ögon kommer bli guld! En hel massa från klassen som också blivit huvudfaddrar! Yeah!



Påsk
Åker hem på onsdag! Ska bli skönt att uppleva några varma vårdagar i Skåne! På lördag är det påskafton som ska firas med Ika, Echa, Kalle m fl i Båstad. På Peppes Bodega som tydligen blivit renoverad för en 5-6 mille. Hört att Peppes tappar lite av sin charm när inte Tennisveckorna drar dit folk. Men en premiärfest med goda vänner är grymt nog för mig, ska bli skitskoj!

RSS 2.0