Incest, reggaedrägg och vildsvinskebab. HULTSFRED!!

Förra veckan genomfördes Hultsfredsfestivalen tradiotionsenligt på ängarna i Smålands djupaste skogar. Med bilen full med packning, öl, kompisar och mat(nåja..) åkte vi glatt iväg med Rosenströms Hultsfredslåt i högtalarna. Tack vare skön musik, stora förväntningar och ett  knappt dussin bil-öl var humöret på topp och milen betades av utan några problem. På tisdagen ~15:00 kom vi fram och planterade oss på lilla ängen.

Här nedan kommer delar av vad som hände på Hultsfredsfestivalen 20-hundra-7,
resten är gömt, glömt eller förnekat.


Jag blev kallad "Reggaedrägg" av en tjock kille i granncampet. När jag och Per, jåniz dreadsiklädda kompis, skulle iväg och se något band var det någon som, stärkt av öl, ister och grupptryck vågade kalla oss detta smädesord. Vet inte om de bara menade Per eller om jag( som var iklädd palestinaduk) också vågar inräkna mig i genren reggaedrägg. Tufft i så fall, inte lätt att hitta sitt fack att passa in i, men nu vet jag. Tack du som sa det!

Vår granne låg med sin syster. Vi hade ett grymt skönt granncamp fyllt med stockholmare á 18 bast.
Henke, snubben som hängde mest med oss drack bara JD och hade varit på hultsfred sedan söndagen. På fredagen kom hans syster till Hultsfred. Efter det såg vi knappt henne men Henke sa på lördagen att han nästan slagit ner en snubbe som drygade sig mot henne. "Okej" sa vi och festade vidare. Det var först på söndagen som Henkes i övrigt vita mjöl grumlades. Vet inte vem som sa vad men helt plötsligt står han där i vårt camp och erkänner högt att han under natten som varit legat med sin syster.. Tiden frös till is en kort millisekund innan folk förstått det extrema i detta påstående. Han skrattade och skojjade vidare och sa något om att de "bara är halvsyskon".
Mina tankar går till Henkes föräldrar.

Pete söp bort en väska med två liter vodka och två paket cigg under första kvällen. Pete, en hemmakompis till mig, blev lämnad ensam ett par timmar under första kvällen och gjorde då som han gör mest när han är fyll, han blir speedad och pratar med allt och alla. Han tog då sin väska och begav sig ut i natten. Sedan vet ingen vad som egentligen hände men under natten besökte han ett 40-tal tält överallt på ängen och dagen efter såg han ut som en barn utan godis. ledsna ögon, ångestfylld skratt och gråtfylld röstt.
Under Hultsfred blev han även av med ett par skor, husnycklarna, mobiltelefonen, ett par byxor och sin värdighet.
Till hans fördel ska dock nämnas att vi fick honom att utmana Teamswedenahl på CS och fick in inte mindre än tre HS!

Världens tuffaste diggare dansade loss till Gentleman. Jag, Jåniz, Per, Jåniz syster, Jåniz systers pojkvän och Jåniz bror tittade på Gentleman när vi upptäckte något av ett original framför oss. Han dansade och diggade mer inlevelsefyllt och unikt än jag någonsin sett tidigare. Ben armar, händer, fötter, nacke, kropp, ja allt som går att digga med diggades det med och killens sköna mustach/pilotbrill-stil gjorde bara saker bättre.
Guld att få se någon som verkligen lever sig in i musiken!

Magnus Betnér live. Strax innan Svenska Akademien skulle gå på Pampas(kl 0400) steg Betnér oväntat upp på scen och spydde galla över Ebba von Sydow, Aftonbladet och den svenska mediavärlden. Grymt kul och bra!

Jåniz stod på scen tillsammans med Svenska Akademien. Tack vara Jåniz bror Gillies lyckades Jåniz och Per få komma upp på scenen och viffta med varsin bengalisk eld när Akademien dunkade på som mest. Tufft att känna en kille och känner en kille som känner Akademien!

Jag provsmakade Vildsvinskebab! Ett ställe inne på festivalområdet serverade kebab gjord på äkta vildsvin. Lätt värt det tänkte jag och sprang dit, 50 pistoler fick jag slänga upp för en rackare. Kul med vildsvin men i övrigt ingen större skillnad från vanlig kebab. Nu återstår bara frågan om vad vanlig kebab är gjord av..?

KD-bas visade prov på fanatisk hängivenhet mot Schlager-band. Under fredagen gästade en KD-bas Hultsfred och efter en tids intensivt propaganderande för Kristdemokraterna släpptes hämmningarna och ölen flödade. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men helt plötsligt gick hennes kvä ur led. Hon kunde inte stå upp om inte någon höll i henne och att gå till sjukhustältet var bara att glömma. Jag och Pyk bar då henne till sjukan, när vi råkade gunga in hennes ben i ett tält på vägen skrek hon av smärta. Rätt otäckt. Väl inne i sjuktältet kunde de inte göra nått och skickade oss vidare till ett större sjukhustält där en kiropraktor(benvändare) fanns. Han pillade lite på benet och konstaterade sedan att hennes kvä låg rätt men att det gjorde ont. Tack för analysen doktorn sa vi för att sedan bege oss tillbaka till campet. I början gick det trögt men när vi kom fram kunde hon nästan gå helt själv på båda benen. Sedan spydde hon.
Campet var vid denna tidpunkt tomt på folk och och hon bad mig att lämna henne där i stolen för att se 50 Cent som spelade då. Naii sa jag, han vill jag inte se, men hon trodde inte på mig och bad mig att gå. Gav henne en dunk med vatten, väska med ipren och pekade ut var hon kunde osva. Sedan gick jag. Letade hela konserten efter kändisar utan framgång. Men tydligen gick Belin och Tom hem efter bara tre låtar och hittade henne då liggandes bredvid den stol där hon suttit. De hjälpte henne in i ett tält och sedan var den kvällen över.

Nästa dag skulle The Ark spela och basen var nu åter pigg, kunde gå och ville in på festivalområdet även om hon bara hade endagsbiljett. Efter att ha begrundat och skippat tanken på att planka kom hon på tanken att vi faktiskt kom ut inne på festivalområdet dagen före när hon pajjade knät. Sagt och gjort gick hon iväg till entrén, drog knät ur led och fick till sist komma in igen.
Helt jävla sjukt enligt min mening, otäckt att se någon ha så ont i sitt ben och sedan frivilligt göra det igen för att sen ett band.. Ett dåligt band till råga på allt.

Sverige är fyllt med musiknördar som känner sig äga rätten till andra människors tyckande. Tänkter mest på medierna som under festivalens gång totaltsågade alla band som spelade. Är ingen musiknörd själv som vet så noga men för mig var de flesta banden skitbra. Några kunde pratat mer med publiken och så men i stort var det bra. Ett väldigt stort plus att kunna alla låtar och älska banden man ser. Då blir de automatiskt bra.
Sen metros sågningssida kändes väldigt platt. Var precis som att de sågade storheterna bara för sakens skull. Medierna har följt med i vågen av att föröka provocera för att få uppmärksamhet. och det finns inget mellanting mellan bra och skitkasst. Geeksen som sett Ozzy 100 gånger hade kanske en del att klaga på men ord som urusel och kass kändes fel. Själv tyckte jag det var bra röjj och det var kul att få se en levande legend, han lär ju inte leva länge till^^

Jag har köpt mig en palestinaduk att ha runt halsen! Haha, på fredagen var jag och Tobbe, kompis hemmifrån, och gick runt. Tobbe hittade en gigantisk hamburgare och jag ett ställe som sålde dukar, nitar och annat kul. Har allltid tyckt att palestinadukar är tuffa men inte orkat köpa mig en. "Bögigt" sa pappa när jag kom hem...
Var full när jag köpte den men ångrar mig inte, tufft tufft tufft.

Marken gungade, luften kokade och bröstet vibbrerade när Flogging brände iväg Devils Dance Floor. Sjukt bra är de och nu har de blivit mycket bättre, sjukt bra ös och de är jävligt bra live. Kommer inte vara sista gången jag ser dem! Fast nästa gång vorde det kul att åka någonstanns för att se en hel konsert med dem.

Top 3 Konserter:
Flogging Molly
Svenska Akademien
Ozzy

Interna skämt är kul. Vi var en grymt kul gäng som kom till Hultsfred och det tog inte många timmar innan en ny uppsjö med interna skämt som ekade mellan tälten. Hjälper att vara full och övertrött.

Mr. Handsfree. Bredvid oss bodde Piratkapten Handsfree som förgyllde våra dagar genom att pissa utan att hålla i. Bäst var gången då hans tjej höll åt honom, det är kärlek det.

Mr Kvinnomisshadlare. Om handsfree görgyllde så förstörde den här snubben harmonin en aning. Vet inte vad som hände och varför men helt plötsligt slängde snubben runt med sin flickvän och var sen helt galet arg en halv dag. Hans polare Heff sa att killen hade aggretionsproblem. eeh.. lol? Efter det raggade hans flickvän på valda delar av vårt camp. Lite skit som kokade under ytan i det förhållandet? jotack^^



Jao, tror jag fick med det mesta där. I alla fall de stora bitarna. Det var sjukt kul med Hultsfred och jag ska troligen dit igen nästa år, men då blir det nog som funkis. Verkade frächare på deras camping! viktigt med riktigt mat, frächare bajamajor och mindre skräp runt tältet.
Idag var jag på fabriken, fick skåp, hjälm, blåställ och skyddsskor. Imorgon börjar jag kl 0600 och sedan är sommarrutinen igång. Längtar tillbaka till det goda umgänget på Hultsfred men de flesta träffar jag hos Sanna på midsommar, andra träffar jag i Göteborg om det blir någon sammamslutning där uppe och sedan resten till höst.

Frid. / Tåmas "Reggaedrägget" Andersson

Inför Hultsfred

Jahajja, imånn rullar bilen iväg mot Hultsfred ängar, träsk och pissberg(?).
Som den festivalrookie jag är har det lästs rätt mycket i Hultsfredsforumen om "Tips & Trix", "Packlistor" och "Saker som måste göras på Hultsfred 07". Vet inte hur mycket hjälp jag får av det men det var kul läsning, om inte annat.

Åker i sällskap med två polare och en polares polare. En av dessa kompisar, som vi kan kalla Fylle-Tobbe, har varit på Hultsfred en gång tidigare och ska guida oss andra genom våra första stapplande steg som festivalsunkisar.
Har packat ner allt utom diskhon i väskan och till och med skrivit ut listan över vilka band jag vill se och när/var de spelar, advance är bara förnamnet..

Lånar mammas iglootält, syrrans väska och brosans luftmadrass. Kommer familjen få återse dessa ting? Vet icke, men ska de gå sönder ska det ske med stor baluns.

Lovade under ett svagt ögonblick att Dillz fick sova i mitt tält. Lungan tänkte jag, tills jag kom ihåg att Dillz spyr när han blir fetefull.. Själv spyr jag inte av sprit, eller jo, det  hände en gång. Men det är en gång på fyra år av avsevärt drickande. Dillz spyr tydligen efter ett par ljummna folköl.. Kommer det äckel i mitt(läs mammas) tält kommer ovan nämnd Gotlänning förgås i plågor.

Pengar. Det har jag inga, lever på lånade pistoler och kreditkortet Kalmarkommun gav mig i höstas. Kommer kreditkortets skuld någonsinn återbetalas? Den som lever får se!


Somliga av er möter jag på Hultsfred, andra på midsommar och somliga aldrig mer, väl mött.

Jonstorpsbo? Kalmarit? Borta bra men hemma bäst?

Jonstorp
image85

  
 
Jahaja, då var jag hemma igen
, tillbaks i rummet där jag vuxit upp..
Istället för sängen finns det nu en IKEA-bäddsoffa och pappas gedigna boksamling, om krig, som tar upp halva rummet.
Var en udda känsla att komma hem, eller hem och hem.. var är hemma egentligen? Flyttat hemmifrån, kännt mig bra med det, gjort mest som jag själv vill, när jag vill det. Och nu har jag plötsligt förminskats till mellanbarn igen. Gör ditt Tomas, Gör datt.. Underligt. Men samtidigt nostalgiskt.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att packa ut allt ur bilen, och det var en hel Massa saker jag asat med mig hem. Plixtra ihop datan och stereon(101 sladdar), gav mamma all tvätt(rätt gött ändå att komma hem) och satte mig i soffan.. varit hemma i kanske 20 minuter.. och jag hade Tråkigt..
"vad ska jag göra nu då?" Fick nästan panik, om jag inte kan sysselsätta mig mer än 20 minuter, hur ska jag då klara en hel sommar?
Det ordnade sig turligt nog igår, drog tidigt hem till Pidda, barndomskompis tillika 200-metersgranne, och drack öl och kollade på Two and a half Men, grymt kul serie. När vi var på systemet i Höganäs träffade jag två andra gamla buddies och snart ringde en tredje och ville ha med mig till gymmet, "Ha ha" sa jag och klirrade med systemkassen, en annan gång.. kanske..

Får nog ändå säga att det e finfint att ha kommit hem till Jonstorp, de skånska slätternas högborg. Tillbaka, i gamla invanda miljöer, till gamla invanda vänner och snart gammalt invant sommarjobb.
Var tog året i Kalmar vägen? Hände det överhuvudtaget? Var det kanske en dröm?
En snabb titt på skuldbrevet från CSN skingrar effektivt sådana funderingar men en konstig känsla finns kvar i maggropen. En blandning av saknad och nostalgiska jag-har-kommit-hem-rysningar.
Kalmar? Jonstorp? Skumt...

Haha, värst vad filosofisk jag blev, får sluta innan det här går överstyr. Ses vänner!

Hultsfred, fabriken och Tipi - Sommarn är här!


Jåhå.. då var sommaren här
, eller det har den iofs varit nu i ett par veckor, men Nu är vi lediga!
Eller, ledig och ledig.. jobb, jobb och jobb väntar för mig..
Har ordnat skönt jobb på järnpulverfabriken hemma. Blåståll, stålskor och blå byggarbetshjälm.
Det ska bli trevligt.. Nej, faktiskt inte, men slappt och pengar är alltid pengar!

Trevligare är dock att trycka Hultsfredsbiljetten i handen, många sköna vänner från när och fjärran väntas dit och ett par favvisband kommer också dit. Ska bli sjukt ball. Flogging molly, billy talent, akademien, korn, timbuktu mfl.
Var lite snack om att såhär spontant hänga med till sweden rock också.. men det innebär fyra våta dagar till.. tror min lever är nöjd med Hultsfred och alla avslutningsfester som kommit och gått. Hur orkar folk som läser mer än tre år på högskola? Levertransplantation? jatack!

Kalmar, mitt nya hem. Kommer sakna denna stora lilla stad. Som den byskåning jag är känns staden alldeles lagom stor, har svårt för att slappna av i de större städerna i Sverige, känns stort.. jättestort..
Kan vara att jag inte känner till ställena och folket där. Går ju inte att göra journalistkarriär som den evige lokalreporter
"SKANDAL - Bonden Bengts Kor Fick För Lite Mat i Onsdags!"
haha, men det vore kanske gött också, på sitt egna lilla vis. Skåne4Life

Nästbäst med Kalmar är nog havet! Uppvuxen som jag är, med detta stora utrymme runt knuten, får klaustofobi bara av att åka bil genom smålands djupa skogar.. Kan nog flytta var som hälst för ett bra jobb sen, men får jag inte ha mitt hav i närheten blir det drygt..

Men Bäst med Kalmar är alla sköna människor! Hade samma oro som de flesta när jag kom hit.
Vilka människor kan tänkas finnas här? Är det bara dryga stekare som pluggar journalistik? Igge!
Med få undantag är klassen fylld med trevliga och sköna personligheter som förgyllt detta mitt första år av resten av mitt liv.
Stor skillnad för mig när jag kom hit var att gå i en klass med  ~70% tjejer. Med min bakgrund av Teknikklass på gymnaiset och sedan lumpen i 15 månader var det en smärre omställning. Men tacka gudarna för det, var nått galet trött på det grabbinterna snacket som finns i lumpen!
Ett par profilen har vi tyvärr blivit av med under året; Rofl, Christ, de-två-som-inte-pratade-med-någon-annan och säkert någon mer som jag inte lagt märke till. Och nu i sommar blir vi av med ett par till, Madde och Manne(Molly) lämnar oss för att förgylla sina drömmar på annat håll. Manne drar till OC-land och ska fixa dejt med Summer och Merissa, lycka till med det!
Kommer sakna er alla!

Oxhagen Kikkers! Mitt eget gäng av skönisar, Belin, Mattin och Elton, er ser jag i sommar och till hösten ska Shore revolutionera Kalmar med vårat nya planerade radioprogram! *längt* *längt*
Lämnar tyvärr Oxhagen till hösten för en skön etta i Djurängen, känns tungt att lämna Slaktaren.. får ha med en bild på honom till Djurängen, så jag inte blir alldeles för ensam.
Mattin lämnade Oxhagen under året som gått och nu lämnar alltså även jag och Elton det, Belin stannar kvar och håller ställningarna ;) En gång Oxhagen Kikker, alltid Oxhagen Kikker!

Sen i Sommar kommer Tipifestivalen återigen att anordnas hemma i byn, iår väntas ca 2000 pers dyka upp i den fårhage jag lärt mig att älska. Ett gäng är medbjudna från Kalmar, får se hur många vi blir, möjligtvis ett litet camp i trädgården? spännande. Får passa på att visa allt var Jonstorp har att erbjuda i turistattraktioner! Får se om vi hinner med allt på bara två dagar..

Kul minnen från året:

Det bästa festen
var absolut den sista festen i höstas, Start med sittning på kåren och slut med efterfest hos Belin. Mitt livs roligaste fest, 12,5 timmars roligheter! Bästa festen är en mycket bra utmärkelser, har ju varit en 2-3 fester/veckan hela året.

Sagan om Ändringen/de Bannlysta HAHAHA! kort och gott beskrivet kan jag säga att det Kan vara det roligaste som någonsin producerats i parodier. Sjukt jävla roligt!

- Dåligt..
- Tufft! Tufft ju!
- JÄVLAAAAR!
- Storma Katedralen!
- Jag har en ficklampa, du har ingenting, mjehehehe!
- Här stannar vi och röker tobak!
mm mfl

hmmm.. har ju hänt mer kul men det kommer jag inte ihåg nu, såhär på rak arm..



Mm, var nog allt.. imorgon kommer mamma och pappa med bilen. Datan, kursböckerna(jappz, ska försöka läsa iaf ett par av dem i sommar, lovar), stereon och alla kläder ska in i bagaget och sen bär färden av mot öppnare landskap!
Får börja städa snart.. FAN VAD GÖTT MED SKÅNE!!! GAAAH!!

RSS 2.0