Tipifest(ival)en!!!

image182

Hagen är röjjd, stålgrinden uppbänd och biljettbåsets presenningar åtspända.

Mejl om gestapo-hårda biljettkontroller skrämmer fart på försäljningen och snart närmar sig den där extra fina helgen efter en månads regn. Tipi har anlänt och gränsena mellan gamal och ung, hippie och punkare, tofflor och sandaler suddas ut. Alla är välkommna och stämmingen är på topp. Tipi!

Jag tycker om Tipi. Tipi är lite som vilken annan festival som helst, bara hundra gånger mindre, det finns den sedvanliga tältcampingen som är fylld med diverse bohemiska bolösningar. Det finns ett festivalområde med ett par scener men olika spelscheman. Det finns ett matställe som bara serverar veggismat, udda men kul. Det finns ett vattenpipetält! Det ni! Det finns ett filmtält för lokalt inspelade filmer, som vi glömde att besöka iår :P Annars brukar filmtältet vara fyllt med kul och mycket enkla video-produktioner som hade fått Mårten att gå ner i spagat av illamående^^

Tyvärr är det inte alla som riktigt uppskattar Tipi som jag... Det känns faktiskt som att jag varje år får tjata och hota alla jag känner för att till slut få med mig ett fåtal trogna vapendragare. I år fanns faktiskt bara ett ytterst ytterst fåtal av mina barndomsvänner på plats, Sean och MAJO-crew var i princip de ända representerade.. Dåligt!

Årets räddning i sökandet efter  tipi-vänner kom nu under året som gått när folket i Kalmar började prata om festivalsommarens höjdpunkter. Framförallt Göteborgarna lät mycket med alla sina festivaler som Peace & Love, Way Out West, Göteborgs Reggaefestival mfl, mfl.
Detta kändes trist och jag blev avundsjuk, vad har jag att skryta om? Roskilde skulle jag kunna prata om, e ju i Danmark och efter allt prat om Skåne/Danmark är det ju nästan på hemmaplan! Trist bara att skryta om en festival man aldrig själv varit på.. Vad hade jag annars?

Efter ett tag, när jag länge funderat och sökt i mitt minnes dimmiga vrår, fann jag svaret i form av en röd tygpåse som hängde på min stol. En knallröd tygpåse med svart tryck och texten "Tipipåsen" TaaDhaa!
Min egna festival, som egentligen bara är en fest, var funnen! Stort stort plus att ingen som inte kommer från mer än en radie av 10km från fårhagen känner till det hela. Inga fördomar här inte! En massa skryt och prat senare hade jag lyckats locka inte mindre än fem pers från Kalmar, plus Kiwi&co kunde detta bli mycket mycket bra. Men fylleprat i februari och en ledig dag från andra sommarnöjen är en annan. Till slut anlände Tom, Belin, Sanna, Micki och Kiwi-crew och kalaset kunde börja!

Har varit på tipi tre gånger tidigare, får två år sen var det inställt på grund av att stormen Gudrun levde rövare i hagen och Hippie-Gänget(by-smeknamnet på arrangörerna) fick bygga upp veggis-mat-kiosken igen. Tre gånger har jag åkt/cyklat och gått dit, och hem. När jag iår funderade på hur långt det var att gå dit och vad vägen dit var visste jag inte.. Mina minnen från Tipi är minst sagt dimmiga, Men det har alltid varit kul och det händer knasiga saker där.

- Ett år kramade jag tårögd om min gamla mattelärare från 9:an och prisade henne för att hon lärt mig uppskatta matematiken.
- Ett annat dansade jag med bar överkropp i en båt..
- Ett tredje Fick jag träffa Fia och ett par andra blivande huvudfaddrar då Kiwi stolt presenterade mig för Kalmareliten. kul!

- Iår träffade jag Kenny, en barndomskompis från mellanstadiet, under många år var vi två oskiljaktiga, sen gick vi skilda vägar fram stills nu, ska hem och grilla hos honom på hans gård nu i veckan, kul!
- Vi tittade på en improvisationsteater-grupp som var grymt bra. Svinkul men lite kort.
- Vi köpte festivalöl för 20 kronor/st.
- Vi såg ett Backstreet Boys cover-band.. "hahaha, det var verkligen sånt här jag förväntade mig när jag åkte hit!" var Belins glada kommentar till det hela. Hoppas att det var en komplimang^^

- Vi fick festivalarmband av tyg. FÅR FÅR FÅR ? NEJ FÅR FÅR LAMM.
- Jag såg båten i ett hörn av Tipi, minnesbilder jag förträngt kom fram och jag avlägsnade mig snabbt.
- Vi åt veggis-mat.
- Vi fick skjuts hem första kvällen av en av arrangörerna, han vägrade få pengar för bilturen.
- Vi gick hem på lördagen, nostalgi!
- Vi såg på en eld.
- Vi sjöng för Sanna! Grattis igen!
- I Jonstorp spelade vi boule, läste bok, solade, tittade på kaniner, tittade på Salads Fingers(isch..), sov jättelänge och såg filmen Anchorman - The Legend of Ron Burgundy.

Vi såg bandet Make a Mess. Bandet består av fem 15-åringar. Leadsinger Sassa är lillasyster till en barndomskompis till mig och för tre år sen spelade de på flaket till vårt student-åkdon, då var de 12 år och spelade rock-covers svinhögt, tufft!.
Kolla in dem på www.makeamess.nu, ball med en hårdrockare som har Hitta Nemo som favoritfilm!
 

På söndagen var jag trött och mycket seg. Men en stärkande promenad där jag visade Jonstorps alla sevärdheter för Göteborgarna. Underbar tajming att de var här under en av de finaste sommardagarna på länge!
Tom var skeptisk och kallade min barndomsby för "håla".. han skrattade till och med lite när han såg hur litet centrum är..
Belin var mer hemlighetsfull om sitt tyckande men överaskades av vårat bibliotek, sen hade jag ett ess i rockärmen när det gällde Belin. Naturligtvis valde jag att gå förbi ishallen^^

Slutet gott, allting gott. Tipi är över igen och idag hade jag min hittills drygaste dag på jobb, verkar som ju innehållsrikare helgen är, dessto drygare blir måndagen..

Bestämde även under helgen att jag ska åka på Way Out West, har hävdat mig nu och kan gå på festival i Göteborg med gott samvete^^ När jag väl lämnat Belin och Tom på knutpunkten i Hbg drog jag hem och kollade efter biljettet till WoW, slut... Ringde Belin..

T: "Belin, jag är inne på hemsidan nu men det finns inga biljetter kvar"
B: "va..?"
T: "Är inne på ticnet nu, det finns inga biljetter kvar till WoW"
B: "......."
T: "......"
B: "men Nej!"
T: "mjo, finns bara endagars kvar, och ungdomsbiljetter.."
B: ".............."
T: "........"
B: "..nej..."
T: "......mmm....."
B: "NEEEEEJ!!!"
Haha, kul såhär i efterhand när jag vet att det ordnade sig.

Och nu har även jag en biljett till Way Out West, ska bli kul kul kul!

Tipi-bilder:
       

Två sköna helger med fest och softeri

image179


Förra helgen igen var det MAJO-festen
. Det är en lite underground-fest som två kompisar firxar för att fira sina födelsedagar. De heter Martin och Jonas, alltså MArtin och JOnas = MAJO. Fyndigt värre. De hade tidigare ett uppehåll pga dåligt intresse men återupptog festen förra året. Den gången fick jag i mig en dryg liter rom under ett fåtal timmar, sen minns jag inte mer men tydligen kunde jag inte stå upp och blev hjälpt upp i en soffa där jag sov djupt och länge.

MAJO anordnas i en skog, det byggs upp ett live-framträdes-tält fyllt med halm och en liten, asketisk bar. Sen röjjs det tältplatser för dem som vill sova över. Nytt för iår var att festen varade både frdag och lördag med band som spelade mellan 19 och 02. Lokala band av blandad kvalitet, grymt bra!
MAJO är kanske itne årets med jämställda fest med totalt 50-60 deltagare varav ~5 är kvinnor. Inget större problem när väl faktumet smälts. Festade lugnt och träffade ett par som var rejält mycket fullare än jag, inte helt vanligt^^

Var dock trött som en gnu efter en tidig arbetsvecka. Slocknade redan kl 12 på fredagen och sov sen till kl 10. Satt sen i live-tältet och bakfyllepratade med alla de som sovit över, trevligt men vi var aningens hungriga, ingen hade tänkt på att ha med sig mat. Kände några som drog till en närliggande stad och lyckades beställa en limpa med tub räkost. Sen var jag kung för en kvart när jag frossade bröd som en besatt.
Klockan 14, strax efter att jag ätit, blev jag extremt trött och bestämde mig för att ta en powernap, vaknade 1830.. Utvilad och pigg. Då var jag rädd att jag aldrig skulle kunna somna sen på natten, men det var inga problem.
Låg jag efter i sömn? joho, en aning^^

MAJO:s bästa band var helt klart Gustav and the Seasick Sailors. Efter Gustav kommer DNI, mycket mycket bra!
Spana in dem på Myspace:
Gustav And The Seasick Sailors: http://www.myspace.com/gatss
DNI: http://www.myspace.com/dnimusic

MAJO-citatet
Nico heter en lite enerverande person som pratar hela tiden, även när folk är bakfulla. På lördagen satt han med oss andra när Jesper helt plötsligt kommer. Jesper har trasiga jeans, mörkgrön jacka med band-knappar, långt hår och en sliten grön keps.

Nico: Kolla här allihopa, det är Jesper!
Jesper: jaha? vadådå?
Nico: Jesper är stenrik, hans pappa är vice VD men Jesper vill vara hippie. Han tycker inte om när folk får reda på det. Titta på honom, Stenrik!
Jesper:... nico..

Jespers pappa är vice VD för Höganäsbolaget, där jag jobbar. Han är mycket rik. Jesper såg verkligen obekväm ut när alla synade honom och hans klädstil :D hur kul som hälst.

På lördageskvällen kom jag sen snabbt igång efter ett gäng danska öl men den riktiga feststämmningen infann sig aldrig och jag hängde med hem till Alle runt 11. Väl hemma hos honom satt vi och spelade X-box 360 fram till morgonen, grymt kul.

Kom hem trött och nöjd efter en bra fest. Blev en hel massa öl men inga minnesluckor. Hurra!

        

1. Jag kvicknar till efter powernapen!
2. Barhäng. Ja, det där är baren^^
3. Robbe och Alle diskuterar nått viktigt.
4. DNI spelar.
5. DNI spelar igen.
6. Pidda och Alle.
7. Martin firar sin födelsedag med brunhårig donna.
8. En av DNI:s gitarrister, han underhöll oss med fyllecellsberättelser och annat kul.
9. Pidda hittade min mobil och fotograferade oss når vi sov, lömskt gjort.



Nu i helgen har det dels varit lugnare och dels hårdare. Började med en störtskön fredag hemma hos Alle där vi två och Matti spelade tv-spel natten lång. Förvånansvärt givande fredag. Övertrött, intern humor när den är som bäst! Länge sedan vi hade gejming-kväll.

På lördagen var jag bjuden av Kiwi till en fest. Det var Madde som fyllde 21 och anordnade en liten tillställning. Kom dit och träffade en massa kul typer, bland annat Mickes nästintill-döva flickvän, Maddes basshunter-lookalike-pojkvän samt en Wayne Rooney-lookalike! Hur kul som helst.
Vi spelade även brännboll och jagade hästar. En riktig gårdsfylla helt enkelt. Minns inte hur jag kom hem men tydligen stuvade de in mig i en bil som körde mig hem, var tvungen att hämta cykeln dagen efter i regnet... Inte lika kul. Mådde lite dåligt under söndagen.

    
1. Födelsedagsbarnet Madde och nånn snubbe.
2. Micke och en liten bild på Paka.
3. Suddig bild på Kiwi och Mats panna.
4. Bordet med dricka och ett par gäster i bakgrunden.
5. Paka är glad och gó!



Ja, det var det, under vardagarna jobbar jag mellan 0600 och 1430, går upp 0440.... Nästa helg är det Tipi! woohooo! *längt* *längt* ska bli keul!

Midsommar och Eltons Ladugårdsfest.



I helgen var jag hemma hos Elton utanför Göteborg och kalasade
. Det var vi, belin, yoniz, t0m och axelen från klassen, utöver oss fanns det ett 40-tal av Eltonkompisar som röjjde loss, mycket gemytligt.
Under kvällen fick jag förklarat varför jag inte skrev något här om midsommar men blev ombedd att skriva nu, såhär lite i efterhand. Sagt, lovat och gjort..



Midsommar

I år firade jag midsommar hemma hos Sanna i Viken.
Från Kalmar var vi ett gott gäng. Det var jag, Sanna, Belin, Mac, Micki, Robin, Anastasia, CR+1, Klek och Kiwi+1.
Sedan fanns det en ~20 Sannakompisar på plats. Mycket god stämmning som bara blev bättre ju längre kvällen fortskred. Vädergudarna var oväntat nog väldigt givmilda och lät det bli uppehåll strax efter tre. Kom lite droppar senare men då krävdes det med än lite regn för at förstöra det goda humöret som nubbarna byggd ihop.
    
   

Kiwi axlade manteln som lekledare och delade in alla gäster i lag. Det lektes flaskfiske med tampong, människopyramid och galen stafett. Sjukt kul att se och antaligen sjukt kul att bli sedd.. Kommer inte ihåg vilket lag som vann men grattis till er!
    

Kvällen gick, som den oftast gör, mot natt och då kommer ett par göteborgare på att det vore ball att nattbada. Ett helt gäng blev taggade på idén och snart gick ett långt led med badsugna upplänningar ner mot havet. Själv var jag kall och hade inte med mig något badbyte, tur var nog det för jag vill inte dö av kyla och sjukdomar.
 



Eltons Ladugårdsfest

I lördags åkte jag med en tidig buss för att hinna till Göteborg i tid till fest
. Det var Elton som anordnat en tillställning i familjens lada som utrustats med bar, bord och stol. Väldigt charmigt och lantligt, lite gamla sjösjukan-feeling. Aldrig fel!
Hemma hos Elton var det fullgod stämning från början til slut, eller jag tror iaf att det var goda miner även mot slutet av kvällen, tappade minnet och somnade inte alltför sent.

Boven i dramat är ett spel som jag fått veta i efterhand heter Fia med Hutt. Alltså Fia med Knuff fast spelpjäserna är små shot(hutt)-glas fyllda med fulvodka. Varje gång en av pjäserna åkte ut(ofta) skulle shoten drickas och även om vi var två i varje lag blev det en hel del huttande. Strax senare var jag djupt inne i dimman.

Dagen efter var vi på G igen och det tog inte lång tid innan jag, yoniz och t0m hittade ut till baren igen. Vi korkade upp romen, satte igång musiken och snart var vi alla inne i dimman igen. Dum idé såhär efteråt då jag fick åka hela vägen hem full/bakfull och jobba bakfull/trött idag... inte så bekvämt som man kan tro, lär ha luktat duktigt mycket sprit också, trist för mina medresenärer.. lol.

Grillning under kvällens första skede! Gott var det!
  

Vodkaspel i lada, huuu..
   
   
   

Ladan av utrustad med en öppen bra, farligt farligt men härligt härligt..
  

Dagen efter tog det inte många minuter innan baren återöppnades och humöret åter var på topp!
    

Midsommar hos Sanna!

Jag har två gånger försökt skriva ett bra inlägg om midsommar, det har tagit sin tid att få till formulringarna och ladda upp alla bilder och båda gångerna har allt jag skrviit försvnunnit när jag tryckt på "förhandsvisa"-knappen. Båda gångerna har jag blivit förbannad och stängt av blogg.se.

Nu har jag gett upp, midsommar är inaktuellt nu.. tyvärr.

Men jag var iaf hon Sanna i Viken och det var riktigt kul! Vill ni läsa mer om det hela gå in på Belins blogg, se länkar!
Alla mina bilder ligger uppe på min Facebook.se, gå dit och bli vän med mig vettja! Där kan ni även kommentera om det är något oklart.

Håller förövrigt på med en handbok som kommer publiceras här under de kommande veckorna, så bloggen är inte nere, bara krockat lite tidsmässigt med sömn och annat.



image89


Frid.

RSS 2.0